Vérkeringés és az erek rugalmassága - Abhaya - ájurvédikus tea

Vérkeringés és az erek rugalmassága - Abhaya - ájurvédikus tea
Gyártó: Everest Ayurveda
Kiszerelés: 100 g
Termékazonosító: 7130
Ár:
Ár:2,000 Ft

A termékről

ABHAYA -
vérkeringés és az erek rugalmasságának támogatására -
Everest  ájurvédikus tea
Leírás:

  • Centella asiatica segít fenntartani a normális vérkeringést az erekben
  • Pozitív hatással van a „fáradt lábak” szindróma esetén Támogatja az erek működését és optimalizálja a rugalmasságukat
  • Valeriana officinalis pozitívan hat a vérnyomás állapotára
  • Terminalia bellirica normalizálja a koleszterinszintet a vérben
  • Terminalia arjuna hozzájárul a szív-és a keringési rendszer egészségéhez

Összetétel
centella asiatica, valeriana officinalis, emblica officinalis, terminalia chebula, terminalia bellirica, terminalia arjuna, andrographis paniculata, punica granatum
Súly
100 g szálas tea
 
Ajánlott adagolás
napi 2 – 3 csésze
 
Elkészítés
Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük,
vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk
 
Használat
A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább 3 – 5 percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet lelki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni.
Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a jótékony hatással lévő himalájai gyógynövény kivonatok felszívódása végett.
A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk.
Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1 – 3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint.
Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után.
Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk.
Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni.
A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel.
Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni.
Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk.
A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt.
Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának.
Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.
 
Az ájurvédikus gyógynövények ereje
Ájurvédikus gyógyszertan:
A növényvilág az érzéseinken, az érzékszervi észlelésünkön és az életenergiánkon keresztül van összekötve az ember idegrendszerével. Minden gyógynövény, növény, vagy fa nem csak az egészségére jótékony hatással lévő kivonatok által adja át gyógyító erejét, hanem szintén a szellemi tudat és fény alapján is, vagyis a kozmikus szattva minőség alapján is. A jól ismert fotoszintézis alapján a fény energiája átalakul a víz és szén-dioxid segítségével oxigénné és glükózzá, melyek az emberi élethez nélkülözhetetlenek. A növények tartalmazzák magukban a napsugárzás energiáját, ezért képesek az idegrendszerünk regenerálására, és egyben képesek növelni a szellemi fogékonyságot. Az ájurvédikus növények igazi ismerői ezért szellemileg nagyon fejlettek, akik képesek a növényekre megfelelően hallgatni, hogy azután a  kozmikus renddel összhangban tudják megfelelően használni. A gyógynöények és fűszerek nem csak az ájurvéda gyógyászat alapjai, hanem a modern nyugati gyógyszertané is. Sok ájurvédikus gyógynövény egészségre jótékony hatásának ismerete alapján lettek gyógyszeripari céggel által kifejlesztve termékek, melyeket a modern gyógyászatban használunk. Példaként említjük a Rauwolfia sperpentinát, emlyet már több szár éve használnak vérnyomáscsökkentésre. 1931-ben sikerült ebből a növényből izolálni a reserpint és a rescinamint. 1945-ben ennek köszönhetően sikerült kifejleszteni az első allopátiás gyógyszert a vérnyomás csökkentésére.
Az ájurvéda a növények tulajdonságait hat íze (rasa) alapján különbözteti meg, amelyek a nyelven keresztül egyenesen befolyásolják az idegrendszert és a három dósa pszichoszomatikus egyensúlyát. Továbbá megkülönböztetjük a gyomorban az emésztés folyamatára gyakorolt melegítő vagy hűtő hatását (virya), amely a hét testszövet (dátus) metabolizmusának működésével függ össze. A melegítő ízek (erős, savanyú, sós) növelik a pitta tüzét, a hűtő ízek (keserű, fanyar, édes) pedig természetesen csökkentik. A növények ízének hatását tovább osztályozzuk az emésztés befejező fázisában a vastagbélben történő hatásuk alapján (vipáka). Az alapízeken kívül minden növény tartalmaz még speciális, terápiás hatóerőt (prabhava), amely a farmakológiai, pszichikai és szellemi hatást tartalmazza az emberi tudat mélyebb szintjén.
 
A gyógynövények gyűjtése és kézi feldolgozása:
A gyógynövények és fűszerek tökéletes ismerete és gyűjtése mindennapos részét képezik a Himalája lábánál élő több ezer ember életének. Az ájurvédikus gyógyteák készítése így napjainkra is megőrizte hagyományait. A teák elkészítéséhez több mint 60 ájurvédikus gyógynövényt használnak, melyeket a szélesen elterülő Himalája hegyvonulat területéről gyűjtenek. A növényeket először is kézzel megtisztítják, aztán feldolgozzák a különböző részeket, gyökereket, hatásokat, kérget, leveleket, virágot, magot és termést, melyeket megtörnek és finomra őrölnek. Majd az eredeti ájurvédikus receptek szerint arányosan kevernek össze.
 
Az ájurvédikus gyógynövények hatásai:
A himalájai gyógynövényeket már több száz éve használnak a szervezet lelki és testi funkcióinak optimalizálására. a hagyományos ájurvédikus gyógyászat alapját képezik, melyet a legkülönbözőbb kombinációkban használnak. Minden gyógynövénynek többféle hatása van, ezért sok múlik a keverés pontos arányán, hogy ezzel megerősítsék, vagy éppen korlátozzák azok specifikus hatásait.
 
Elkészítés és használat:
A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább pár percig kell főzni abban az esetben, hagy ha a szervezet lelki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a kivonatok felszívódása végett.
A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk.
Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1-3 hónapig használjuk a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint.
Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után. Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3-5 percig főzzük, vagy elforrázzuk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk.
Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni.
A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.
 
Ájurvédikus orvos:
A gyógynövény keveréket Dr. Ka Dev Jha nepáli ájurvéda orvos szigorú ellenőrzése alatt készülnek, aki a patnai állami egyetemen tanult ájurvéda gyógyászatot és a benáreszi egyetem orvosi szakán végzett. A hatvanas években a nepáli Egészségügyi Minisztériumban, majd pedig a legrégebbi nepáli ájurvéda egyetemi kórházban, Nara Devi-ben dolgozott.
A hagyományos ájurvédikus bölcsesség és az élet titkának ismerete beavatott tanítók által került átadásra generációról generációra, mint a szolgálat formája mindazok számára, akik keresik a belső tudatosságot az ember testi és lelki létezésének oszthatatlan egységében. Amennyiben jobban megértjük önmagunkat, úgy jobban megértjük a többi embert és a minket körülvevő világot

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.