Mozgásfejlesztés az óvodában

Mozgásfejlesztés az óvodában
Szerző: Dr. Tótszőllősyné Varga Tünde
Megjelenés: 2006
Kiadó: AduPrint
ISBN: 9634507182
Terjedelem: 164
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2511

A könyv tartalmáról

Mozgásfejlesztés az óvodában
Porkolábné Balogh Katalin fejlesztő programjának alkalmazása testnevelés foglalkozásokon

Bővített kiadás
A bővítés tartalma:
- agyi funkciók fejlettségét mérő mozgásteszt
- 19 új fejlesztő foglalkozás

A könyv 10 éves kutatómunka tapasztalatának összegzése, 4 teljes óvodai év testnevelés foglalkozásainak ütemezése, mely a 3-7 éves korosztály mozgásfejlesztéséhez nyújt segítséget. A leírt foglalkozások mind a mozgásanyag, mind a fejlesztő feladatok tekintetében egymásra épülnek.

A foglalkozások anyaga az agyi funkciók serkentését állítja fókuszba. Minden foglalkozás leírása fejléccel kezdődik, ahol fontosság szerint szerepelnek a funkciófejlesztő feladatok. Sorrendiségük elárulja aznapi dominanciájukat (melyik funkció fejlesztése kerül előtérbe az adott foglalkozáson). A fejlécek segítségével azt is pontosan követni lehet, melyik korosztálynál mely funkciók fejlesztése kapjon hangsúlyt.

Valamennyi funkció fejlesztése jelen van minden korcsoportban, csupán a nehézségi szintek eltérők. pl. kiscsoportban is van alaklátás fejlesztés, amikor körformát, vagy négyszöget futnak körül.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.