Gasztroenterológiai onkológia

Gasztroenterológiai onkológia
Szerző: Bodoky György, Kopper László
Megjelenés: 2009
ISBN: 9789630672518
Terjedelem: 532
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 6685
Ár:
Ár:12,000 Ft

A könyv tartalmáról

Gasztroenterológiai onkológia
Közel ötven szakember, a gasztroenterológia legkülönbözőbb területeiről foglalt össze egy- egy részkérdést, láttatva azok összefüggéseit, de sajátosságait is. Az elveket éppúgy, mint a gyakorlatot. Ez a diszciplináris sokféleség és összetartozás tükröződik az oldalakon, nem titkolva egyéni véleményeket, akár ellenvéleményeket, hangsúlyozva egyben azt is, ami tanulságos és követésre érdemes.
Valamennyi fejezetben ugyanaz a szerkesztési motívum köszön vissza, az epidemiológiától és szűréstől kiindulva a molekuláris ismereteken keresztül jelennek meg a patológiai, a képalkotói diagnosztika, a sebészi, a gyógyszeres és a sugárterápia legapróbb részletei. A könyv első része fontos általános elveket foglal össze, majd szervenként tárgyalja a betegségek előfordulását, megelőzésük lehetőségeit, illetve a szűrővizsgálatok szerepét. A diagnózis felállításának elemzésekor a betegség patológiai és molekuláris biológiai hátterét, a képalkotó diagnosztika egyre bővülő eszköztárát, a gasztroenterológiai kivizsgálás szerepét tekinti át, majd kitér a legfontosabb sebészi, klinikai onkológiai és sugárterápiás kezelési lehetőségekre. Végül, a könyv befejező részében a szupportív terápia különböző kérdései jelennek meg. Mindig kérdés, hogy a szerzők kiknek szánják mondanivalójukat. Nyilvánvalónak látszik, hogy elsősorban a gasztroenterológiában érintett szakembereknek, főleg a daganatos betegekkel foglalkozóknak szól. De lényegében a daganatos beteg ellátásában részt vevő valamennyi szakember számára készült, azzal a hangsúlyos szándékkal, hogy a társszakmák ezen keresztül is mind jobban megérthessék egymás tevékenységét, hogy az egymásra épülő diagnosztikai és kezelési stratégiák együttműködése tovább erősödjön. Napjainkban a daganatos beteg ellátásának stratégiájában az onkológiai bizottságoké (az oncoteameké) a főszerep, így a könyv ezek résztvevőinek párbeszédét is meg kívánja könnyíteni. Őszintén bízunk abban, hogy mindez hozzájárul az évente többtízezer magyar gastrointestinalis daganatban szenvedő beteg hatékonyabb gyógyításához.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.