Ízületek és lágyszövetek kezelése injekciózással - Injekciózás magabiztosan

Ízületek és lágyszövetek kezelése injekciózással - Injekciózás magabiztosan
Szerző: Trevor Silver
Megjelenés: 2016
ISBN: 9789632265988
Terjedelem: 164
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 6498
Ár:
Ár:2,780 Ft

A könyv tartalmáról

Ízületek és lágyszövetek kezelése injekciózással - Injekciózás magabiztosan

A könyv a manapság gyakran fellépő ízületi és lágyszöveti elváltozások injekciós kezelésének bátorítását szolgálja.
Az elváltozások különböző okokra vezethetők vissza (rándulás, ficam, gyulladások stb.), s a megfelelő kezelésükre a hosszú előjegyzési névsorok kivárása miatt gyakran csak elkésve kerül sor. A szerző célja az volt, hogy a betegellátás első vonalának képviselői ne minden esetben küldjék szakrendelésre a fájdalomtól szenvedő és a napi tevékenységében korlátozott beteget, hanem maguk végezzenek többnyire szteroidok és helyi érzéstelenítők keverékével injekciós kezelést. Ennek a kezelésnek kínos alapossággal megadja a technikai leírását (fecskendő- és injekciós tű mérete, a beszúrás pontos helye, iránya, a beadandó oldat összetétele és mennyisége stb.), állást foglal a szteroid kezelés hatásossága és hasznossága mellett, tippeket ad az igazságügyi orvosi véleményekre alapozott jogi buktatók elkerülésére, a diagnosztika és az utókezelés fontosabb elemeire. Maga is meglepődött könyve népszerűségén, s azon, hogy pl. az ötödik kiadás megírását a kiadó kezdeményezte. Ebben a képalkotó eljárások területén jártas és elismert, valamint a fizioterápia alkalmazásában hírnévre szert tett szakembert választott szerzőtársnak.
Az előjegyzési névsorok hazánk szakintézeteiben is egyre hosszabbodnak, s a betegek problémái nálunk is hasonlóak, mint az Egyesült Királyságban. A betegellátás első vonalában dolgozók, tartva a könyvben tárgyalt eljárások alkalmazása során fellépő komplikációktól, a zsúfolt várószobák mellett dolgozva sem szívesen vállalnák a ’pluszmunkát’. Még akkor sem, ha a szerző által is javasolt ’továbbképzést’ abszolválnák. De ha pedig megtennék, az a betegek gyógyulását gyorsíthatná, az orvosok sikerélményét pedig gyarapíthatná.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.