Az izomműködés manuális vizsgálata - Daniel és Worthingham módszerével

Az izomműködés manuális vizsgálata - Daniel és Worthingham módszerével
Szerző: Helen J. Hislop, Jacqueline Montgomery
Megjelenés: 2011
ISBN: 9789632263335
Terjedelem: 475 oldal
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 3442
Ár:
Ár:11,500 Ft

A könyv tartalmáról

Az izomműködés manuális vizsgálata
 
Az izomműködés manuális vizsgálatának legrégebbi kézikönyve még mindig a legjobb, ami e tárgyban létezik. Mi a titka ennek? A könyv olyan kipróbált és sokszorosan bizonyított értékű vizsgálatokat ismertet, amelyek még sosem vitték tévútra az orvost vagy a terapeutát.

Ez a fantasztikus könyv a XVII. században jelent meg először, és most, a 7., naprakész adatokkal feltöltött változatát tarthatja a kezében az olvasó. II. Károly angol király udvari orvosa és sebésze olyan értéket hozott létre, amelynek továbbfejlesztett, kiegészített változata ma is igazi kincs, óriási segítség minden izomműködéssel kapcsolatos problémával foglalkozó szakember számára.

Anatómiai leírások, feliratozott táblák alapozzák meg a manuális vizsgálatok mikéntjét. A vizsgálatokat szép ábrák nyomán kivitelezheti a vizsgáló szakember. Több mint 565 ábra mutatja be lépésről lépésre a könyvben szereplő vizsgálatokat, amelyek felölelik a test egészét, minden izmának vizsgálatát.
A XVII. században technikai eszközök híján tökélyre fejlesztett fizikális vizsgálatokkal állapították meg az izomműködés problémáit. Ma, a képalkotó eljárások korában sem tudunk többet hozzátenni e műhöz, mint a keresztmetszeti ábrákat és a csecsemőkkel, gyermekekkel foglalkozó fejezetet.

Ez a könyv igazi példája annak, hogyan fejlődik az emberiség tudásanyaga, és milyen értéket hoz létre, ha a régi bölcsek tudására építjük rá az új ismereteket.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.