Az élő Dharma - tizenkét theraváda mester tanításai és meditációs útmutatásai

Az élő Dharma - tizenkét theraváda mester tanításai és meditációs útmutatásai
Szerző: Jack Kornfield
Fordította: Basa Ágnes
Lektorálta: Dr. Czike Klára, Farkas Andrea
Megjelenés: 2019
ISBN: 9786150070353
Terjedelem: 387
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7065
Ár:
Ár:4,900 Ft

A könyv tartalmáról

Az élő Dharma - tizenkét theraváda mester tanításai és meditációs útmutatásai
"Ebben a könyvében Jack Kornfield a buddhista gyakorlat lényegét mutatja be tizenkét tiszteletreméltó délkelet-ázsiai mester segítségével. Ezek a közismert tanítók a meditációs technikák gazdag választékát ajánlják: a gyakorlatok tartalmazzák a hagyományos tanításokat azzal kapcsolatban, hogyan oldjuk fel
az én szilárd érzetét, keltsük életre a belátásokat, vegyük észre a Nirvánát, ápoljuk az együttérzést minden lény felé.
Az első három fejezetben Kornfield összefoglalja a buddhista filozófiát, előtérbe helyezve a burmai, thaiföldi és laoszi meditációs gyakorlatokat.
A legismertebb mgszólaltatott tanítók a teljesség igénye nélkül: Achaan Chaa, Mahasi Sayadaw, Suniun Sayadaw, Achaan Buddhadasa, Mogok Sayadaw és Achaan Dhammadaro.
A szerző saját tapasztalatai kincsestárából merít, amikor a buddhista tanítók egyéni tanításaik és szemlyes stílusuk legapróbb részleteit tárja elénk. A tanítások mellett a Kérdések és válaszokban gyakran helyettünk teszi fel a kérdéseket. Élvezetes és lelkesítő spirituális utazás, ezért kezdő és igen tapasztalt meditálóknak egyaránt ajánljuk.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.