Gyógyítás illóolajos növényekkel – Aromaterápia

Gyógyítás illóolajos növényekkel – Aromaterápia
Szerző: Domokos János – Oláh Andor
Megjelenés: 1991
ISBN: 9632344286
Terjedelem: 192
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1909
Ár:
Ár:1,990 Ft

A könyv tartalmáról

Gyógyítás illóolajos növényekkel – Aromaterápia
A legősibb és az egyik legeredményesebb fitoterápiás módszer az aromaterápia, ami az illóolaj tartalmú növényekkel való gyógyítást jelenti. Vele csökkenthető a fenyegető mértékű gyógyszerfogyasztás, a gyógyszerek mellékhatása. Hatékonyan alkalmazható betegségek megelőzésében is mind az orvosi gyakorlatban, mind pedig a házi gyógyításban.
A több mint száz aromás növényből – mint pl. a bazsalikom, kapor, petrezselyem, kakukkfű, szagosmüge stb. – olajokat préselnek ki, tinktúrákat, aromatikus vizeket állítanak elő. Ezek a kivonatok különböző módon alkalmazhatók: borogatások, masszázs, fürdő formájában. A gyógyteakúrák, az ételek fűszerezése, az inhaláció is sokat segíthet a beteg ember állapotán.
Aromaterápiát otthon is lehet folytatni, sőt a hozzávaló gyógynövényeket is meg lehet termeszteni az un. aromakertben. Ehhez nyújt segítséget az orvos-kertész szerzőpáros könyve, melyben a természtési módok mellett széles tárházát találjuk meg az illóolajtartalmú növények alkalmazásának.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.