Táplálkozástan - Az emésztés fiziológiájának és a tányagok mérhető és nem mérhető minőségének megértéséhez

Táplálkozástan - Az emésztés fiziológiájának és a tányagok mérhető és nem mérhető minőségének megértéséhez
Szerző: Rudolf Hauschka
Megjelenés: 2007
Terjedelem: 283
Állapot: antikvár, kiváló állapotban
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7010
Ár:
Ár:8,500 Ft

A könyv tartalmáról

Táplálkozástan - Az emésztés fiziológiájának és a tányagok mérhető és nem mérhető minőségének megértéséhez
Rudolf Hauschka
 
Az itt következő Táplálkozástan hozzájárulásnak tekinthető az emberiség általános táplálkozási problémájának megoldásához, mégpedig olyan szempontok alapján, amelyeket eddig alig vettek figyelembe. A szerző feladatának tekintette, hogy ezt az egész problémát más szinten közelítse meg. Ennek során azt a tényt vette figyelembe, hogy az ember lelki-szellemi lény, aki egy mindent átfogó összefüggésben áll a világgal, mely összefüggés nemcsak a természettudomány által, hanem a szellemtudomány segítségével is megismerhető, s melynek hallatlan jelentősége van a táplálkozás kérdéseinél.
A szerző nem tekintette feladatának, hogy recept- vagy szakácskönyvet írjon, de éppen úgy nem célja, hogy a táplálkozás-fiziológia vagy a tápanyagok kémiájának részletes kézikönyvét adja. A �Táplálkozástan-t első kísérletnek tekinthetjük abból a szempontból, hogy az emésztés fiziológiáját, a tápanyagok mérhető és nem mérhető minőségét újszerűen értelmezhessük. Az idő sürgetése arra kényszeríti a szerzőt, hogy ezt a kísérletet már vázlatként is nyilvánosság elé tárja.

Tartalom:
I. Az ember és a természet birodalmai
II. Az emésztés
III. Az emberiség táplálkozástörténete
IV. A kozmikus táplálék
V. A szervrendszerek fehérjeképzése
VI. Az ember mint hármas tagoltságú lény
VII. Fehérjetáplálék
VIII. Zsírtáplálék
IX. Szénhidráttáplálék
X. Sótáplálék
X1. A hármas tagozódású növény mint táplálékanyag
XII. A tej és méz
XIII. Liliom és rózsa
XIV. Hüvelyesek, keresztes virágúak, ernyős virágzatúak, ajakos virágúak
XV. Burgonyafélék
XVI. A fűszerek
XVII. Az élvezeti cikkek
XVIII. Vitaminok
XIX. A növény egy korszerű agrárkémia fényében
XX. Kapillárdinamikus módszer
XXI. Elkészítési folyamatok, nyerstáplálék és konyha
XXII. A burkolóelem az étel készítésénél. Hőforrás, főzőedények és víz
XXIII. Tartósítás, tárolás, savanyítás, sóval tartósítás, befőzés
XXIV. Méreg a táplálékban, konzervélelmiszer

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.