Az öngyógyítás teljes rendszere - Belső taoista gyakorlatok

Az öngyógyítás teljes rendszere - Belső taoista gyakorlatok
Szerző: Dr. Stephen T. Csang
ISBN: 9637881050
Terjedelem: 242
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 160
Ár:
Ár:3,650 Ft

A könyv tartalmáról

Az öngyógyítás teljes rendszere.
Stephen Thomas Csang nemzetközi hírnévnek örvendő tudós. Nagyanyja híres orvos, akinek apja Ce Hszi császárné személyes orvosa és az Egyesült Királyság első kínai nagykövete volt. Csang doktor kínai és nyugati orvostudományt tanult. Az orvosi diplomán kívül jogi, filozófiai és teológiai doktorátussal rendelkezik.
I. rész Alapelvek -

A Taoizmus, Az energia elmélete Az energia keringésének elmélete, A hét mirigy elmélete, Az idegek elmélete,
II. rész A test minden részével élni kell

A belső taoista gyakorlatok
III. rész Egy magasabbrendú életmód

Meditációs kontemplációs és légzési taoista gyakorlatok
A halhatatlan lélegzés,
IV. rész Egy új indítás

A Taoista előírások

A keleti és a nyugati orvoslás mestere, a neves kínai származásbrit orvos, Stephen Thomas Chang jegyzi a jelen kötetet, amelyben negyven éves gyógyítói tapasztalatának összegzését nyújtja át a taoista elveken alapuló öngyógyítás iránt érdeklődő, alternatív gyógymódokra nyitott olvasóknak.
Az elvégzendő gyakorlatokhoz semmifajta segédeszköz vagy különösebb ügyesség nem szükséges: bárki végezheti őket, rendszeres végzésük nemcsak a test, de a lélek és a szellem harmóniáját is ígéri.
Az alapelvek (taoizmus, energia fogalma, illetve a keringés, a hét mirigy és az idegek elmélete) áttekintése után a különböző testtájak erősítését célzó belső taoista gyakorlatok leírásait tanulmányozhatjuk.
Ezt követik a magasabb szintű meditációs, kontemplációs és légzési gyakorlatok, valamint azok a taoista előírások, amelyeknek betartása garantálja a holisztikus egészségmegőrzést nap mint nap. Az indexszel záruló kiadványban a szöveget fekete-fehér ábrák kísérik.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.