Családi videotréning - A családok segítésének egy új módszere

Családi videotréning - A családok segítésének egy új módszere
Szerző: Guy Shepers - Claudia König
Fordította: Forrás Aletta
Megjelenés: 2002
ISBN: 9639410179
Terjedelem: 124
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1976
Ár:
Ár:1,350 Ft

A könyv tartalmáról

Családi videotréning - A családok segítésének egy új módszere

Érthető a megrökönyödés, ha valaki először hall arról, hogy családról készített videofelvételek alapján
segítünk a szülő-gyerek kapcsolat javításában. Önkéntelenül is sok kérdés merül fel a kívülállóban: Hogy engedi meg valaki, hogy családjáról videofelvételek készüljenek? Hisz mindenki a jobbik arcát mutatja a felvételeken! Mi akkor a realitása a felvételeknek? Nem valami videós hókusz-pókusz ez? Ki veszi ezt egyáltalán igénybe? És még bőven lehetne sorolni a kételkedő kérdéseket.
 
Ezzel szemben a videotréninget igénybevevő szülők szeretnek ezzel a módszerrel dolgozni, jól tudják hasznosítani a képi anyagot. A módszer segít abban, hogy a segítséget kérő szülők magabiztosabbnak érezzék magukat szülői szerepeikben, gyakrabban élvezzék a gyerekeikkel való kapcsolatot és jobban tudják gyerekeiket irányítani is. „A videós visszajelzésnél kombináljuk az érvelő és a vizuális gondolkodást. Egyaránt dolgozunk elvekkel és az észleléssel. Az üzenetet tehát több csatornán közvetítjük. A családi videotréning során a szó és a kép összekapcsolódik.” (idézet a könyvből)
 
De ahhoz, hogy mindez megvalósuljon messze nem elég egy videokamera. Kell hozzá egy segítő szakember, aki azonosulni tud a módszer értékeivel és alapelveivel és kell hozzá sok-sok gyakorlati tapasztalat és elméleti tudás. Guy Schepers és Claudia König könyve arra tesz kísérletet, hogy összefoglalja az eredményes  videotréneri tevékenységet megalapozó elméleti ismereteket. A videotréning egy gyakorlatközpontú módszer és nagyon sokszínű elméleti háttérre támaszkodik.
Ennek az eklektikus elméleti háttérnek az összefoglalását tartalmazza ez a könyv.
 
Videotréneri körökben már régóta vártuk egy ilyen összefoglaló elméleti munkának a megjelenését. A könyv azonban nagyon jól használható bárkinek, aki gyermekes családokkal, gyereknevelési nehézségeket megélő szülőkkel dolgozik és célja az, hogy a szülő és a gyerek ismét „egymásra találjanak”. Hogy az elbizonytalanodott  szülők újra biztonságos és szeretetteli légkört tudjanak biztosítani gyerekeik számára és hogy élvezetet találjanak a gyerekeikkel való kapcsolatban.
 
                                                                                                       Szilvási Léna
                                                                                          Magyar Videotréning Egyesület

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.