Miért "más" az autista gyermek?

Miért "más" az autista gyermek?
Szerző: Carl H. Delacata
Megjelenés: 1997
ISBN: 9638533315
Terjedelem: 238 oldal
Állapot: Antikvár
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 6567

A könyv tartalmáról

Miért más az autista gyermek?
 

„Delacato ​saját korát messze megelőzve elsőként írt az autistáknál előforduló hallás-, látás- és egyéb érzékszervi túlérzékenységről, és terápiát is javasolt rá.”
Dr. Bernard Rimland
A San Diegó-i Autizmuskutató Intézet igazgatója
„A Doman – Delacato módszer »patternezi« azokat a mozgásfunkciókat, melyek végrehajtására a gyermek képtelen. Ez … annyit jelent, hogy három felnőtt hajtja végre a gyermeken, úgymond őt helyettesítvén, a csúszás-mászás koordinált mozdulatait. Ily módon tanulná meg a test és az agy azokat a mozgásmintákat, amelyek a gyermek számára egyébként ismeretlenek maradnának.”
Hartmut R. P. Janetzke
A Hamburgi Autizmus Intézet vezetője
"Eddig, ahányszor könyvet írtam, mindannyiszor heves bírálatok értek. Könyveim közül öt a tanulásról szól, ami látszólag veszélytelen téma. Látszólag igen, valójában éppen ellenkezőleg.
Minden egyes, ebben a témában írt könyvem nagy felzúdulást váltott ki szakmai köröben. Egyrészt azért bírálták azokat, mert egyszerre szóltak a szülőkhöz is meg a szakemberekhez is. Azután azért, mert egyes kritikusok állítása szerint a könyvek »hamis reményeket« ébresztettek a szülőkben. De bírálat érte azokat azért is, mert lényegében arról szóltak, hogy az ember agyműködésén megfelelő ösztönzéssel változtatni lehet."
Carl H. Delacato

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.