A jóga alapjai

A jóga alapjai
Szerző: Sri Aurobindo
Megjelenés: 2020
ISBN: 9789639793736
Terjedelem: 169
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7662
Ár:
Ár:1,900 Ft

A könyv tartalmáról

 
A jóga alapjai
Sri Aurobindo
 
Amikor valóban nekilátunk a jóga gyakorlásának, különböző fajta nehézségekkel szembesülünk, miközben meg akarjuk szerezni belső lényünk különböző részeinek együttműködését, és ellenőrzést akarunk gyakorolni felettük. Az elme teljes sebességgel pörög, amikor megpróbálunk leülni meditálni. Olyan vágyak és késztetések tudatosulnak számunkra, amelyek korábban rejtve voltak előttünk. A fizikai test megmutatja problémáit és korlátait. Lényünk erőinek és részeinek komplex és egymástól kölcsönösen függő hálójával szembesülünk, amelyek nincsenek mind összhangban azzal a központi szerepet játszó törekvéssel, amely a jóga gyakorlását előreviszi. Viszonylag nehéz, ha gyakorlatilag nem lehetetlen, ezen a zűrzavaron és komplexitáson segítség nélkül keresztülvergődni.

Sri Aurobindo a tanítványai által feltett nagyszámú kérdésre levelek ezreit írta meg válaszul, amelyek megvilágosítanak, analizálnak, illetve vezetik, és más módon segítik a jóga gyakorlóit, hogy megtalálják az irányt e temérdek sok nehézség közepette. A Jóga Alapjai egy gyűjtemény ezekből a levelekből, amely úgy lett szerkesztve, hogy egy gyakorlati kézikönyvet szolgáltasson a kezdő aspiráns számára, aki éppen hogy elindult a jóga ösvényén, és a tapasztaltabbak számára úgyszintén, akik olyan dolgokkal kezdenek küszködni, amelyek nem voltak nyilvánvalóak
a jóga folyamatának kezdetén. Az évek során ez a könyv értékes társa volt sok ezer tanítványnak, és most a jelen kiadásban bárki számára hozzáférhető, aki arra törekszik, hogy a jóga fegyelmi rendszerében vállalkozzon arra az eljárásra, amely az elméje, az érzései, az életenergiája és a teste feletti uralom megszerzésére irányul.

SRI AUROBINDO
A huszadik század egyik legkiemelkedőbb ?lozófusa, Sri Aurobindo politikai aktivista, misztikus és spirituális vezető is volt. 1927 és 1950 között Sri Aurobindo visszavonultan élt, miközben egy újfajta spirituális gyakorlat tökéletesítésén dolgozott, amelyet Integrált Jógának nevezett. Ez a jóga hidat vagy szintézist képvisel az anyag világában a tökéletességet kutató Nyugat és létünk spirituális középpontjával belső harmóniát és egységet kereső Kelet között.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.