Kémiai biztonság és toxikológia

Kémiai biztonság és toxikológia
Szerző: Tompa Anna
Megjelenés: 2005
ISBN: 9632429265
Terjedelem: 465
Állapot: antikvár, újszerű
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 6535
Ár:
Ár:3,500 Ft

A könyv tartalmáról

Kémiai biztonság és toxikológia

A vegyipar és gyógyszeripar fejlődésével, a mezőgazdaság kemizációjával és a közlekedés változásával az emberek egyre több kémiai anyaggal kerülnek kapcsolatba. Hogy a kockázat minél alacsonyabb legyen, a szakembereket és a polgári lakosságot szeretnénk ezen a könyvön keresztül korrektül tájékoztatni.
A könyvben lévő tudásanyag az ember egészségét és a környezet védelmét szolgálja.
A kémiai biztonságért felelős működési rendszerben kiemelt szerepet játszik az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Közegészségügyi Központ keretében működő Országos Kémiai Biztonsági Intézet, melynek szakemberei írták e könyvet.
Ez a könyv hiánypótló, szerzői segítséget kívánnak nyújtani, hogy a kémiai biztonság területéről átfogó képet kapjanak az olvasók a toxikológia és farmakológiai ismeretek, valamint a kockázatok elemzése révén. 2003-ban a kémiai biztonságról szóló törvény és a hozzá kapcsolódó rendeletek útján a hazai jogalkotás teljes mértékben harmonizálta a szabályozást. A kémiai biztonság garantálása világviszonylatban azt jelenti, hogy a veszélyes vegyi anyagok és készítmények teljes életciklusuk során a fejlődés fenntarthatósága mellett sem veszélyeztethetik a környezet és az ember egészségét.
Szeretnénk, ha a könyv eljutna mindazokhoz, akik nap mint nap valamilyen formában kapcsolatba kerülnek kémiai vegyi anyagokkal, ilyenek többek között az ÁNTSZ-ben dolgozó orvosok és felügyelők.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.