Ételtől lélekig - Az öt elem szerinti táplálkozás, ételkészítés elmélete és fortélyai 3. kiadás
A könyv tartalmáról
Ételtől lélekig Az öt elem szerinti táplálkozás, ételkészítés elmélete és fortélyai
Harmadik, erősen átdolgozott, bővített kiadás
Táplálkozási, ételkészítési és életvezetési tanácsok a kínai "Öt elem tan" alapján. A kérdés szinte mindennapos: "Mit főzzek?" Ám az sem mindegy: Kinek? Mikor? Hogyan? A különféle ételek nemcsak tápanyagtartalmukban, hanem energetikai hatásaikban is eltérnek, emiatt ugyanaz az étel másképpen elkészítve másképpen hat az őt elfogyasztóra. A könyvben megismerkedhetünk az energiák minőségével, a táplálékféleségek energetikai besorolásával. Megtudhatjuk, mely tünetek milyen energiák többletére vagy hiányára utalhatnak. Végül gyakorlati példákon és recepteken keresztül megtanulhatjuk a fenti ismeretek alkalmazását a mindennapokban. Mindezeket néhány gyakorlatias életmódtanács egészíti ki.
6 db színes táblázat melléklettel.