Akupunktúra Atlasz - 361 akupunktúrás kezelés - antikvár

Akupunktúra Atlasz - 361 akupunktúrás kezelés - antikvár
Szerző: Carl Hermann Hempen
Fordította: Dr. Pesztenlehrer István
Megjelenés: 2000
ISBN: 9639261254
Terjedelem: 304
Állapot: Antikvár, jó állapot
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1980
Ár:
Ár:9,500 Ft

A könyv tartalmáról

Atlasz Akupunktúra- 361 akupunktúrás kezelés, antikvár
Az Akupunktúra Atlasz az első gyakorlati, képes összefoglalás magyar nyelven az ősi gyógymódról.
A könyv áttekintést ad a kínai és az európai akupunktúrás gyógyítás történetéről, bemutatja a kínai medicina alapjait, megmagyarázza, mennyiben különbözik a nyugati gyógyászati technikáktól, és leírja az akupunktúra hatásmódjának nyugati értelmezését is.
A történeti áttekintés után a gyakorlati hasznosításra 361 akupunktúrás pontot ismertet - ez a rész alkotja a könyv gerincét. Leírja a pontok helyét, jellemzőit, hatását, indikációját, és részletes útmutatást ad a szúrás kivitelezésére.
A szöveggel átellenben lévő ábraoldalakon a vezetékek és a rajtuk elhelyezkedő ingerpontok anatómiai pontossággal vannak ábrázolva.
A pontok minden (közismert, illetve a magyar olvasót érdeklő) elnevezését - a kínait pinjin átírással, a latin és a magyar neveket megfelelő rövidítéseikkel - első ízben közli.
Ezenkívül bemutatja a fontosabb extrapontokat, fülakupunktúrás pontokat.
Elmagyarázza a hagyományos kínai eljáráson alapuló diagnózis feltételeit, valamint a funkciókörök és vezetékek élettanát, kórélettanát.
Bevezet az akupunktúrás terápia gyakorlatába, alkalmazásába.
A gyakorlati jellegű könyvet glosszárium, bibliográfia és tárgymutató teszi még használhatóbbá.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.