Allergiás gyermekek táplálása - tavasszal - Útmutató és receptkönyv tej- és tojásallergiásoknak

Allergiás gyermekek táplálása - tavasszal - Útmutató és receptkönyv tej- és tojásallergiásoknak
Szerző: Kissné Farkas Erika
Megjelenés: 2004
Kiadó: Medicina
ISBN: 963242929x
Terjedelem: 120
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: books 1599
Ár:
Ár:2,350 Ft

A könyv tartalmáról

 
Allergiás gyermekek táplálása - tavasszal - Útmutató és receptkönyv tej- és tojásallergiásoknak
A négy kötetből álló könyvsorozat - ezen könyv a sorozat egy része - évszakokra bontva járja körül a tej-illetve tojásallergiás gyermekek táplálásának problémáját. A könyvek nemcsak orvosi tanácsokat, diétás ötleteket, hanem praktikus recepteket is tartalmaznak, így megkönnyítve szülők és beteg gyermekek mindennapjait. "Egy két éves, tej- és tojásallergiás kisfiú édesanyja vagyok. (Az első könyv megjelenése óta már három évessé cseperedett a kisfiam, aki a tejallergiát kinőtte, s most már "csak" a tojást nélkülözi!)"Hosszú, nehéz hónapok alatt derült fény kisfiam e táplálékok iránti érzékenységére. Miután az anyatejes táplálást folyamatos hozzátáplálás követte, szembesültem azzal, hogy bizony e kettős táplálékallergiához mindennapi gyakorlati segítséget nem nagyon találhatunk, mi szülők. Értem ezalatt elsősorban a mindennapi, nagyon szigorú - ugyanakkor jó esetben változatos - diétához szükséges oly sok receptet és biztatást." - írja egy szülő.
A tapasztalatok és a - sok esetben - hiányos információk arra késztették a kiadót, hogy egy 4 részes (4 évszak szerinti) könyvsorozat megszületésével segítséget nyújtson a ma már ijesztő mértékeket öltő, táplálékallergiában szenvedő gyermekek szüleinek.
Minden egyes könyv szakmai útmutatót, valamint garantáltan gyakorlatias receptes részt is tartalmaz. A szakmai rész természetesen az adott témában neves szaktekintélyek segítségével került összeállításra. Mindezen információk mellett más hasznos tudnivalókat is megtalálnak benne a szülők, nagyszülők, az egészségügyi szakma képviselői.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.