Az Éva-elv Az újfajta nőiesség szolgálatában

Az Éva-elv Az újfajta nőiesség szolgálatában
Szerző: Eva Herman
Megjelenés: 2010
ISBN: 9789638819123
Terjedelem: 253 oldal
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 5334
Ár:
Ár:2,990 Ft

A könyv tartalmáról

Az Éva-elv - Az újfajta nőiesség szolgálatában
Napjainkban egyre több nő őrlődik a nehéz próbálkozások közepette, melyek révén a magánéletet és a karriert, a gyermekvállalást és a munkát próbálja összehangolni. És egyre többen vetik el a családalapítás gondolatát, mert attól félnek, hogy az önmegvalósítás és a család nem fér össze. Amit sokan éreznek, csak nem mernek kimondani: mindezt elsősorban a család sínyli meg, és végtére is a nők maguk. A feminizmus csak egy téveszme volt? Az önmegvalósítás pedig csak élethazugság? Eva Herman olyan kérdéseket feszeget, melyek sokáig tabunak számítottak. A "Miss Tévéhíradó" és egyben édesanya személyes hangvételű könyve elkötelezett és provokatív védőbeszéd a nőiesség gyökereihez való visszatérés és a nők valós erősségei mellett.
Eva Herman "A feminizmus csak tévedés?" című szenvedélyes vitát kiváltó cikke felszínre hozta, hogy még soha nem volt olyan erőteljes igény arra, hogy a családról, a párkapcsolatról és a munkáról beszéljünk. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a veszélyt, hogy társadalmunk hamarosan széthullik: a nők úgy érzik, hogy túl sok teher hárul rájuk és nem tudnak megbirkózni a feladattal, a férfiak elbizonytalanodtak és háttérbe vonultak, mindezen folyamatok szenvedő alanyai pedig a gyerekek.
Eva Herman szót emel azért, hogy kerüljenek ismét előtérbe az olyan női tulajdonságok, mint például az együttérzés, a szeretet, az empátia, hogy a család intézménye, és ezzel maga a társadalom megmeneküljön a kihalás veszélyétől. Vissza a kőkorszakba? Semmi esetre sem. A gazdasági függetlenséghez vezető úton a nők hagyták, hogy férfiszerepbe kényszerítsék őket, miközben megfeledkeztek arról, hogy az életben nem csak a karrier és a harc számít. A következmény: bojkottálják a gyermekvállalást és egyre kevésbé vállalják fel a szoros kötődést. Vajon emberi kapcsolatok nélküli szinglitársadalom lesz belőlünk? A drámai helyzet változásának kulcsa a nők kezében van. Eva Herman saját életútja is hiteles bizonyíték erre. Egyre többet dolgozott és egyre kevésbé foglalkozott saját magánéletével, hogy a külvilágtól kapjon megerősítést. A helyzet hirtelen megváltozott, és ő azt kérdezte magától, hogy vajon mi az, ami tartást és értelmet adhat az életének, ami valóban boldoggá tehetné. Csupán fia születése után jött rá, hogy a család és a gyerekek révén tehetünk szert a meghittség és az érzelmi kötődés élményére, amelyre egész társadalmunknak oly sürgősen szüksége van.
"Az Éva-elv" bátor és meggyőző könyv, ami minden nő életét meg fogja változtatni - és talán néhány férfiét is.

Eva Herman 1958-ban született Emdenben, A Bayerischer Rundfunknál szerzett újságírói képesítést, ahol számtalan rádió- és tévéműsort vezetett. 1988 óta az NDR jelenti számára a hazai pályát. Ennél az adónál lett híradós műsorvezető, 1997 óta saját, havonta jelentkező Herman & Tietjen című talkshow-ját vezeti, 2001-től pedig a Ki látta? című kultuszvetélkedő is a nevéhez fűződik. Számos könyve is megjelent, többek között A szoptatás öröme (2003) és A gyermekem átalussza az éjszakát (2005).

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.