A kerttől a konyháig - 108 vegetáriánus recept

A kerttől a konyháig - 108 vegetáriánus recept
Szerző: Hémangi Dévi Dászi
Megjelenés: 2009
Terjedelem: 135
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 4500

A könyv tartalmáról

A kerttől a konyháig - 108 vegetáriánus recept
 
2009 decemberében jelent meg a szakácskönyvem, melynek címe A kerttől a konyháig. Megírásának egyik célja volt, hogy felelevenítsük őseink bölcsességét, természetes életmódját. A 108 receptből, ételfotókból álló könyv kertészkedési tippeket, hasznos tudnivalókat is tartalmaz.
 
“Úgy gondolom a friss, saját magunk által szedett zöldségeknél nincs jobb. Más az íze, mint a boltinak, ezáltal más lesz a belőle készített étel íze is. A természetes alapanyagok használata egyre inkább a gasztronómia fontos részévé válik. A kertészkedés harmonikus kapcsolatot teremt a környezettel, ugyanakkor válasz a jól ismert válság problémára is.
Mi kell ahhoz, hogy szemet gyönyörködtető és ízletes ételt főzzünk, amely elégedetté teszi az érzékszerveket? Semmiképpen sem drága, különleges alapanyagok. A hozzávalói a következők:
◆ Egy nagy adag szeretet. A főzésben ez a legfontosabb tényező. Amikor a háziasszony főz a családjának, a kedvenc fogásaikat készíti, mert így fejezi ki a szeretetét. Nemhiába mondják: az ember szívéhez a gyomrán át vezet az út.
◆ Lelkesedés és némi fantázia.
◆ Néhány jó recept.
◆ Egészséges, energiadús hozzávalók. Lehetőleg a saját kertünkből, ha nem, a piacról.
És ami mindezt megkönnyíti s mindennapi étkezésünket még harmonikusabbá teszi, az éppen az az egyszerű alapelv, melyre a könyvemet is igyekeztem felépíteni: mindig az adott évszaknak megfelelő alapanyagokból készíthető a legolcsóbb és legegészségesebb étel.”

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.