Sigmund Freud esszék

Sigmund Freud esszék
Szerző: Sigmund Freud
Terjedelem: 492
Állapot: antikvár
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7721
Ár:
Ár:2,800 Ft

A könyv tartalmáról

Sigmund Freud esszék
 
Négy, a pszichoanalízis történetében és kultúrtörténeti vonatkozásban is rendkívül érdekes művet tartalmaz kötetünk. A vicc és viszonya a tudattalanhoz egy mindennapi jelenség nyomán bizonyítja az ökonómiai elvet a pszichikus működésben és vizsgálja az elfojtás és más szorongás-elhárító mechanizmus szerepét. A Leonardo da Vinci egy gyermekkori emléke módszertani etűd, de egyben a pszichoanalitikus művészetelmélet kiindulópontja. A Rossz közérzet a kultúrában a freudi emberkép dilemmáit veti fel. A pszichoanalízis foglalata az elmélet végső, legkiforrottabb formájának összefoglalása, Freud utolsó műve. Hermann István Freud az esszéista című előszava a válogatás filozófiai, művelődéstörténeti célkitűzéseit ismerteti, Buda Béla Utószava a tanulmányok helyét és jelentőségét vizsgálja Freud tudományos nézeteinek fejlődésében.
Kiadványunk a századfordulón kialakított, sokat vitatott pszichoanalízis-elmélet fejlődésének útját kíséri nyomon. Az értékes gondolatokban gazdag, invenciózus írások Freudot mint az irodalomban, művelődéstörténetben, a művészettörténetben, a történelemben is kimagaslóan képzett, humanista gondolkodót mutatják be.

TARTALOM
Hermann István: Freud, az esszéista 7
A vicc és viszonya a tudattalanhoz (Bart István) 23
Leonardo da Vinci egy gyermekkori emléke (Vinkár György) 253
Rossz közérzet a kultúrában (Linczényi Adorján) 327
A pszichoanalízis foglalata (V. Binét Ágnes) 407
Buda Béla: Utószó a Freud-esszékhez 475
Irodalom 491

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.