Euritmia - Ritmus, tánc és lélek

Euritmia - Ritmus, tánc és lélek
Szerző: Thomas Poplawski
Megjelenés: 2014
ISBN: 9789639986169
Terjedelem: 100 oldal
Állapot: Antikvár, jó állapot
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7900
Ár:
Ár:3,500 Ft

A könyv tartalmáról

 
Euritmia - Ritmus, tánc és lélek
 
Ez a kis könyv rövid áttekintést ad az euritmia – a Rudolf Steiner által elindított mozgásművészet – alapelveiről és gyakorlatáról. Végigvezet a tánc történetén és ezzel történelmi öszefüggésbe helyezi Steiner szándékát, akinek a mozgás rejtett törvényeibe való bepillantása tette lehetővé e teljesen új művészeti ág létrehozását.
Megmutatja, hogy az euritmia „láthatóvá tett beszéd és zene”. Tárgyalja a képzés, a színpadi előadás kérdéseit, és bemutatja az euritmia fontos szerepét az oktatásban és a terápiában.
Rudolf Steiner a huszadik század egyik legeredetibb gondolkodója. Írásai számos területet érintenek, életműve értékes és lényeges ösztönzést ad a gyakorlati élet számos területén. Ez a könyv az euritmia területére koncentrálva mutatja meg, hogy Steiner gondolatait hogyan alkalmazzák a gyakorlatban ma.
Thomas Poplawski képzett euritmista, gyakorló pszichoterapeuta, Massachusettsben él és dolgozik. Évekig tanított euritmiát, számos cikke jelent meg az oktatásról, a pszichológiáról és a művészetekről.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.