Akupunktúra az állatorvoslásban - A kínai állatorvoslásban alkalmazott akupunktúra pontok gyűjteménye

Akupunktúra az állatorvoslásban - A kínai állatorvoslásban alkalmazott akupunktúra pontok gyűjteménye
Fordította: Szegedi Andrea, Szentkirályi Zoltán
Lektorálta: dr. Tóth József-dr. Fenyvesi Péter
ISBN: 9638509708
Terjedelem: 402
Állapot: Új
Nyelv: Magyar-Német
Termékazonosító: 1010
Ár:
Ár:9,550 Ft

A könyv tartalmáról

 
 
Akupunktúra az állatorvoslásban - A kínai állatorvoslásban alkalmazott akupunktúra pontok gyűjteménye
 
Kínában évezredek óta használják az akupunktúrát nemcsak az emberek, hanem az állatok gyógyítására is. Magyarországon még újdonságnak, elterjedőben lévő orvoslási módnak számít az akupunktúra felhasználása az állatorvoslásban. Amerikában már elfogadott kezelési módszerként tartják számon; egyre többen keresik fel beteg kedvenceikkel vagy éppen haszonállataikkal az akupunktúrával is foglalkozó állatorvosokat, természetgyógyászokat.
Akupunktúra az állatorvoslásban - Sammlung Der Akupunkturpunkte von der Chinesischen Tier Medizin
Az akupunktúrás módszereket először Dr. Oswald Kothbauer osztrák és Erwin Westermayer német állatorvosok kezdték alkalmazni elsősorban lovakon és marhákon az 1970-es években. Az 1980-as évektől kezdve nyert egyre inkább teret Európában; azóta népszerűsége folyamatosan növekszik, ma már elismert tudományágnak számit az állatorvoslásban is.

Itthon egyelőre leginkább kutyák és lovak mozgásszervi megbetegedéseinek gyógyításában és fájdalmak enyhítésében alkalmazzák sikeresen. Egyre több állatorvos tanulja ki és alkalmazza az alternatív gyógyítási módszereket, mint a homeopátia vagy az akupunktúra. Ők kiváló eredményekről számolnak be a kezelésekkel kapcsolatban, elsősorban mozgásszervi problémákból eredő fájdalomcsillapítás terén, de az akupunktúra hatékonyan alkalmazható egyes légúti megbetegedésekben, bőrbetegségeknél és idegrendszeri tünetek esetén is.
A terápia azonban csak hosszútávon, rendszeresen alkalmazva hatásos, emiatt türelmet kíván az állat tulajdonosától is, főleg hogy eredménye nem látványos és azonnali. Állatorvosok és gazdák beszámolói szerint a kezelés nem fájdalmas, sőt sok állat kifejezetten élvezi azt. Érdemes tudni, hogy ma már nem feltétlenül tűket használnak az orvosok, hanem azt lézeres impulzussal helyettesítik úgy az állat-mint az embergyógyászatban is.

 

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.