A ​fizioterápia kézikönyve 2. átdolgozott kiadás

A ​fizioterápia kézikönyve 2. átdolgozott kiadás
Szerző: Csermely Miklós
Megjelenés: 2011
ISBN: 9639476331
Terjedelem: 300
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 6618
Ár:
Ár:9,800 Ft

A könyv tartalmáról

A ​fizioterápia kézikönyve
2. átdolgozott kiadás
Csermely Miklós
 
A természetben fellelhetõ anyagokkal s ezek mesterségesen elõállított energiáival történõ gyógyítás napjainkban egyre jobban tért hódít. Míg eddig zömében csak mozgásszervi megbetegedések kezelésében alkalmazták, ma már úgyszólván nincsen olyan klinikai szakma, amelyik ne alkalmazná.
Vonatkozik ez különösen a klinikai szakmákra, melyeknél a beteg mûtéti szövõdményeinek kivédésében, mielõbbi mobilizációjában óriási szerep jut a fizioterápiának.
Betanítandó az értorna, a légzõtorna, meg kell erõsíteni a mûtéti terület körüli izomzatot, csökkenteni kell az esetlegesen fennálló ízületi vagy gerinc mozgáspálya beszûkülést, meg kell tanítani a segédeszközök használatát.
A korszerû fizioterápia figyelembe véve az általa kiváltott hatásmechanizmusokat, ún. kombinált kezeléseket alkalmaz.
Ennek kidolgozásában nyújt segítséget a könyv, mely az alapos elméleti ismereteken kívül minden gyakorlati kérdést tárgyal, világos áttekinthetõ módon, ábrákkal és fényképekkel gazdagon illusztrálva.
Részletek a tartalomból:

A fizioterápia és a természetgyógyászat
Elektroterápia (kis-, közép-, nagyfrekvenciás kezelések, mágneses tér kezelés, ultrahangkezelés)
Helioterápia
Fototerápia
Mechanoterápia (gyógytorna, légzõtorna, értorna, mobilizációs alapelvek, trakciós kezelések, masszázskezelések)
Termoterápia (meleg és hideg hatású kezelések, pakolások, hõlégkamra, gõzkamra)
Hidroterápia (hideg, meleg, forró, váltott hõfokú fürdõ, súlyfürdõ)
Balneoterápia (termálvíz, gyógyvíz, mesterséges fürdõk, iszapkezelés)
Klímaterápia
Inhalációs terápia
Válogatott kórképek fizioterápiás kezelése.
 
A könyv nélkülözhetetlen fizioterápiás szakorvosi képesítésre való felkészülõknek és fizioterápiás asszisztenseknek vizsgájukhoz.

A mû mindazok számára is hasznos, akik mûtéti utókezeléssel, a betegek mobilizálásával, s nem utolsósorban egyes megbetegedések mozgásszervi szövõdményeivel foglalkoznak.

Tankönyvként használhatják gyógytornászok, s mindazok a medikusok is, akik diplomájuk megszerzése után fizioterápiával kívánnak foglalkozni.

Ezenkívül hasznos segítséget nyújthat még mindazon egészségügyi dolgozóknak, akik a fizioterápiás beavatkozások rejtelmeibe kívánnak betekinteni.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.