Küzdelem a Parkinson-kór ellen

Küzdelem a Parkinson-kór ellen
Szerző: Ray Dorsey
Megjelenés: 2021
ISBN: 9789635071456
Terjedelem: 205 oldal
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7383
Akciós ár:
Ár:4,500 Ft
Régi ár:
Régi ár:4,990 Ft

A könyv tartalmáról

Küzdelem a Parkinson-kór ellen
 
Ez a könyv kristálytisztán megmutatja az utat, amelyre közösen kell rálépnünk - miközben megkongatja a vészharangot, és azonnali cselekvésre buzdít!"
Davis Phinney, a Davis Phinney Foundation for Parkinson's alapítója

A Parkinson-kór korunk leggyorsabban terjedő neurodegeneratív betegsége. Az utóbbi 25 évben a Parkinson-kórban szenvedők száma csak az USA-ban több mint a kétszeresére, 2,6 millióról 6,3 millióra nőtt. 2040-re ez a szám várhatóan ismét megduplázódik, megközelítve a döbbenetes 13 milliót. A Parkinson-kór kockázatát növelő rovarirtó szerek és mérgező kemikáliák az életünk részei a mai napig, miközben az új terápiák kifejlesztése igencsak elmaradozik a kór megállíthatatlannak tűnő előrehaladásához képest. A leghatékonyabb kezelési módszerek fél évszázadosak, miközben tömegek maradnak diagnózis felállítása és megfelelő kezelés nélkül.
A Küzdelem a Parkinson-kór ellen című könyvben a szerzők - a téma négy szaktekintélye, köztük egy idegtudós és három Parkinson-kórra szakosodott neurológus - felvázolják:
omilyen új vezérelvekkel, védelemmel és erőforrásokkal lassítható a betegség
omiként biztosítható a minél jobb támogatás és ellátás a több millió érintett számára
omilyen új terápiák jelennek meg a láthatáron, és mennyire közeli a lehetősége olyan új kezeléseknek, amelyek lassíthatják, vagy megállíthatják a Parkinson-kór progresszióját
omi mindent tehetünk meg mindnyájan azért, hogy csökkentsük a kockázatot, növeljük a forrásokat a betegség elleni harchoz
okonkrét lépéseket a betegségek tüneteinek csökkentésére, az életminőség javítására
omegosztják bátor betegek, fáradhatatlan gondozók és érdekérvényesítő aktivisták tapasztalatait és történeteit
Itt az idő, hogy megszólaltassuk a vészcsengőt, mert a Parkinson-kór megállítása nem kell, hogy elérhetetlen álom maradjon. Rengeteg embert kímélhetünk meg a szenvedéstől, egyénileg és együttesen is tehetünk néhány igen gyakorlati lépést a károsodás megállítására, ehhez szolgál útmutatóul ez a könyv.

"Ez a könyv végre reflektorfénybe helyezi nemcsak azt, hogy milyen nagy szükség van a Parkinson-kór megállítására, hanem az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket is. A Parkinson-kór közösség minden tagjának - betegeknek, kutatóknak, orvosoknak és érdekérvényesítőknek - az a feladata, hogy megossza a könyvet, és tegyen róla, hogy meghallják a szerzők hangját."
Helen Matthews, a The Cure Parkinson's Trust igazgatóhelyettese

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.