Sorig tibeti füstölő - 22 cm

Sorig tibeti füstölő - 22 cm
A doboz 40 szál füstölőt tartalmaz.
Kiszerelés: 40 pálcika
VTSZ: 3307
Termékazonosító: product 1437
Tömeg: 2500 lb

A termékről

Sorig tibeti füstölő - 22 cm

 

A Sorig Zimpoe füstölőrudak vallásos felajánlások és meditációs gyakorlatok  során használatosak. Az aromás gyógynövények, melyeket e füstölő tartalmaz, elősegítik az általános nyugalom, szellemi és fizikai jólét érzését. 

A Sorig Zimpoe füstölőrudak három méretben kaphatók: 60 db (nagy), 40 db (közepes) és 20 db (kicsi)

 

Összetevők:

Carthamus tinctorius (sáfrányos szeklice),

Rhododendron sp. (rododendron),

Juniperus sp. (boróka),

Picrorhiza kurroa,

Rosa sativus,

Selinum wallichinum,

Dracocephalum tangutocum,

Artemisia sp. (üröm),

Santalum album (fehér szantálfa)

 

A füstölők használatának hagyománya Tibetben már a buddhizmus előtti időktől létezik. 

VII. században, amikor a buddhizmus virágkorát érte Tibetben - a vallási királyok uralkodása alatt- terjedt el a füstölő rudak használata, melyek a nagy indiai buddhista tudós, Nagarjuna titkos tantrikus szövegein alapultak. A füstölőgyártásnak különböző receptjeit fejlesztették ki később nagy tibeti tudósok, mint például Zurkhar Lodoe Gyalpo és Deumar a XIV. és XVII. században. Ezek a recepteket későbbi tibeti tudósok őrizték meg, mint  Ven. Dr. Kyenrab Norbu, a 13. és 14. Dalai Lámák személyes orvosa. 

 

Ezek a receptek, amelyeket gondosan őriztek, és generációkon keresztül adtak át, ma is használatosak vallásos felajánlásokon, meditációkban, általános mentális és fizikális jólét kialakítására, vagy csak egyszerűen a szobák tisztítására és felfrissítésére. A tibetiek hite szerint a receptek némelyikének gyógyító tulajdonságai vannak, melyek betegségek és ártó szellemek ellen védelmeznek. Használatuk a legjobb reggel, a nap kezdetén. A hit szerint a füstölő pálcikák és porok égetése mérhetetlenül jó hatású. 

 

Men-Tsee-Khang által gyártott Sorig tibeti füstölők szigorúan az évszázadokon keresztül átörökített hagyományos receptek alapján készülnek. Ezek tiszta gyógynövény füstölők, melyeket aromás és gyógynövényekből készítenek, és semmilyen mesterséges illatanyagot, kémiai anyagot vagy bambusz pálcát nem tartalmaznak. 

 

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.