Szamádhi - A Bölcsesség legfelsőbb szintje

Szamádhi - A Bölcsesség legfelsőbb szintje
Szerző: Szvámi Ráma
Megjelenés: 2020
ISBN: 9789639858107
Terjedelem: 224 oldal
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7942
Akciós ár:
Ár:4,250 Ft
Régi ár:
Régi ár:4,490 Ft

A könyv tartalmáról

 
Szamádhi - A Bölcsesség legfelsőbb szintje
A Valóság megpillantása
 
Ha uralni tudjuk az elmét és annak minden megnyilvánulását, elérünk a bölcsesség legmagasztosabb fokához, a szamádhihoz.
Az elme és annak minden aspektusára kiterjedő tudatosság és irányítás a megvilágosodás, más néven a szamádhi elérésnek előfeltétele. Ha az elmét hagyományos módon közelítjük meg, csupán az alapján tanulmányozhatjuk, amit mások már kifejtettek róla. A modern pszichológia valójában csak az emberi viselkedés külső mintáit vizsgálja. Ez a mód nem azonos az elme átfogó tanulmányozásával, mert annak csupán egyes összetevőit érinti. Az elme nagyon csekély része nyilvánul meg a viselkedésünkön keresztül. A jóga ősi mestere, Patandzsáli nem a kóros folyamatok elemzésére alapozta tudományát, mindent tudott az elméről. Valódi Önvalónk ismerete nélkül, nem lehetünk elménk és annak megnyilvánulásainak tökéletes irányítói. A jóga pszichológiája az önmegvalósítás létfontosságából alakult ki, - tudomány, filozófia és pszichológia egyben.
Ha képesek vagyunk megpillantani lényegi természetünket, felszabadulunk, elérjük a szamadhit.
Szenvedésünk egyedüli oka, az anyagi világgal való azonosulásunk.

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.