A fény urai

A fény urai
Szerző: Deepak Chopra
Kiadó: Alexandra
Terjedelem: 448
Állapot: antikvár
Nyelv: magyar
Termékazonosító: books 1339
Ár:
Ár:2,990 Ft

A könyv tartalmáról

Deepak Chopra -  A fény urai
Egy misztikus regény Michaelről (akinek neve valószínűleg nem véletlenül rímel Mihály arkangyaléra), aki sokat ígérő sebészként érkezik az USA-ból a Közel-Keletre 1996-ban. Ám amikor megérkezik, kiderül, hogy nem szépreményű sebészekre van szükség, hanem gyógyítókra. Hiszen a sebészet itt már luxusnak számít, a nyomorult embereknek, akiket nap mint nap lát élelemre, vízre és antibiotikumra van szükségük. Michael éppen 33 éves (!), amikor elkezdődnek kalandjai. Elöször a sivatagba megy egy menekült után, s egy leégetett falut talál, életveszélybe kerül, majd találkozik egy emberrel, aki csodatévő Prófétának állítja be magát. De vajon tényleg az -e? Egy új Messiás, vagy csak egy csaló...vagy valami sokkal sötétebb és veszélyesebb? Michael egy ideig a szerelmével Susannel keresi a választ erre a kérdésre, de egy idő után Susan is az új próféta bűvkörébe kerül, így Michaelnek egyedül kell végigjárnia a beavatás útját. A szerző a zsidó misztikába ágyazva meséli el Michael felébredését.
Történetének fontos részét képezi, hogy találkozik a Lamed Vov képviselőivel. A Lamed Vov az a 36 tiszta lélek, akik miatt Isten megkegyelmez ennek a bűnös világnak. Egymást sem ismerik, sőt van olyan hagyomány, mely szeint ha egy ilyen lélek tudatára ébred magának, rögtön meg is hal...de egyikük nem akart meghalni, s mivel ők képesek irányítani a Valóságot - ez igen komoly következményekkel jár a világ sorsára vonatkozóan. Michael személyes sorsa és a világé összefonódik, s párhuzamos világokon átküzdve magát ismeri fel a hamis Messiás és önmaga mibenlétét. Első ránézésre a szokásos jó és rossz vívja itt örök harcát...de ha figyelmesebben nézzük a dolgokat rádöbbenhetünk, hogy tulajdonképpen a Jóság küzd saját betöltetlen részeivel, és a Mennyország is lehet büntetés egyesek számára...

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.